dissabte, 26 d’octubre del 2013

Inspecció de Tardor a la Riera de Caldes de Montbui

Inspecció Projecte Rius
Un bon dia de sol per inspeccionar la Riera de Caldes. Ben preparats amb unes bones botes d’aigua ens hem ficat de peus al riu per poder veure de ben a prop els peixets que hi neden.  Carregats amb salabrets per pescar tot allò que es mou. Ho dipositem a safates blanques per veure bé els macroinvertebrats i un cop identificats els tornem altre cop al riu.

Què hem trobat avui?

Gambetes, peixos, cucs, uns crustacis que es diuen barretines i una granoteta que s’ha escapat davant els nostres morros. Però no només ens hem fixat amb els bitxos que hi ha a l’aigua, sinó que també observem la vegetació de l’entorn, el cabal del riu, la temperatura, el ph, oxígen i nitrats de l’aigua.

I amb tot això que hem descobert?

Doncs que la nostra Riera té un excés de Nitrats i això no és bo.  La sequera d’aquests últims mesos ens ha deixat una Riera amb un cabal molt minso. Que continuem trobant deixalles a les vores. Que tenim plantes invasores que perjudiquen a la vegetació autòctona.

Però no està tot perdut de mica en mica i tenint-ne cura tots plegats tindrem una Riera amb molt bona qualitat ambiental.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada