divendres, 17 de gener del 2014

Sortim a l'Espiadimonis

L'espiadimonis és una revista en català dedicada als temes mediambientals editada per Associació Hàbitats.

Mireu les pàgines centrals, hi ha una foto de la nostra participació de la custòdia de la Riera de Caldes




Aquest número està dedicat al sector primari ecològic. Destaca un article sobre la biodiversitat ecològica i la importància de les varietats tradicionals agrícoles, així como una entrevista a Valeri Salgot, propietari de la primera explotació porcina ecològica de Catalunya.

La revista, com es habitual, dedica molts dels seus continguts a diverses temàtiques relacionades amb la gestió i la participació als ecosistemes fluvials. La secció d’opinió Sergi Mingote i Joan Vila, president i vicepresident del Consorci per a la Defensa de la Conca del Besòs, reflexionen conjuntament sobre la trajectòria i el futur d’aquet ens.

La revista presenta els resultats de les activitats de custòdia participativa desenvolupades per Associació Hàbitats a la conca del Besòs al llarg del 2013, així com articles sobre dues espècies invasores dels espais fluvials, el visó americà i l’arbust de la papallona. La secció de sinergies està dedicada al Consell de Dones Sàvies Corberenques que impulsen actuacions entorn a la millora de l’espai pública, especialment el patrimoni natural lligat a l’aigua: les rieres, les fonts, els horts, el camins vora riu...

Per últim s’anima als lector a descobrir alguns dels indrets de la muntanya de Montjuïc a Barcelona mitjançant una ruta urbana que concatena espais on l’aigua és protagonista i els principals projectes urbanístics que van transformar la muntanya al segle XX.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada